Η πιο γρήγορη μπουγάτσα που χρειάζεται ελάχιστα υλικά και χρόνο
Τις προάλλες πέρασα από έναν φούρνο της γειτονιάς μου και αμέσως μου ήρθε μία απίστευτη μυρωδιά. Κατευθύνθηκα με γοργό ρυθμό προς το κατάστημα και μπήκα μέσα για να ανακαλύψω από που προέρχεται αυτή η θεσπέσια μυρωδιά. Μπροστά στα μάτια μου εμφανίστηκε ένα μεγάλο ταψί με φρεσκοψημένη μπουγάτσα που όλοι τη χάζευαν και λαχταρούσαν να τη δοκιμάσουν. Σκέφτηκα ότι θέλω ήδη 3 κομμάτια αλλά ήξερα ότι πήγαινα στη δουλειά και δεν μπορούσα να τα εμφανίσω σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μάζεψα τη λαχτάρα (και τα σάλια μου) και βγήκα από το μαγαζί.
Αλλά αυτή η μπουγάτσα μου είχε κολλήσει και σκέφτηκα ότι αφού δεν πρόλαβα να την αγοράσω, ίσως είναι καλή ιδέα να τη φτιάξω μόνη μου και να έχω και περισσότερα κομμάτια για μένα. Και έτσι έκανα, αφού έψαξα λίγο στο ίντερνετ έπεσα πάνω σε μία απίστευτη μπουγάτσα που την αγάπησα. Σκέφτηκα ότι είναι πολύ καλή ιδέα να τη μοιραστώ μαζί σου και με όποιον αγαπάει τα γρήγορα και εύκολα γλυκάκια και φυσικά έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το Σαλονικιό έδεσμα. Ώρα να μοιραστώ μαζί σου αυτή τη συνταγάρα και να τη φτιάξεις και εσύ.
Τι θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:
1 πακέτο έτοιμα φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
5 αυγά
2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαδικασία και παρασκευή για τη γρήγορη μπουγάτσα
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο γλυκάκι είναι από τους πιο εύκολους και σίγουρα θα εντυπωσιαστούν όλοι. Για αρχή θα αφήσουμε τα φύλλα εκτός ψυγείου για 45 λεπτά με μία ώρα για να ξεπαγώσουν καλά και να μην σπάσουν όταν θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Θα το χρειαστούμε για να βουτυρώσουμε τα φύλλα μας. Σε ένα ταψί αλείφουμε λίγο από το βούτυρο και τοποθετούμε τα φύλλα ένα ένα το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα βουτυρώσουμε. Τα βάζουμε να ψηθούν λίγο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τις βανίλιες και το ζαχαρούχο και περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα μας μέσα στο ταψί. Ξαναβάζουμε το ταψί μέσα στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ψηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε τη νόστιμη μπουγάτσα μας και απολαμβάνουμε.
Extra tips:
Εκτός από ζάχαρη άχνη και κανέλα, μπορείς να στολίσεις τη μπουγάτσα σου με τριμμένη καρύδα, κανονική ζάχαρη, μέλι, λιωμένη σοκολάτα, merenda, κακάο σε σκόνη, περισσότερο ζαχαρούχο, σαντιγί, παγωτό, τρούφα και ότι άλλο επιθυμείς.
Μπορείς να φτιάξεις και την αλμυρή εκδοχή της αφαιρώντας το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτοντας κάποιο τυρί που σου αρέσει.
Για μία πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή μπορείς να θρυμματίσεις ή να σπάσεις σε κομμάτια τα φύλλα μέσα στο ταψί ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ή επίσης μπορείς να βάλεις τα μισά φύλλα κάτω, στη μέση τη γέμιση, τα υπόλοιπα από πάνω και θα φτιάξεις τη πιο συνηθισμένη εκδοχή της μπουγάτσας.
Σίγουρα μπορείς να αντικαταστήσεις το ζαχαρούχο με κάποιο γάλα της επιλογής σου.
Και αν θέλεις ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα μέσα στη γρήγορη μπουγάτσα σου.
Για περισσότερη μυρωδιά και γεύση, πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στη μπουγάτσα σου. Ή επίσης και λίγο κανέλα ή μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο.
Φτιάξε τραγανή τυρόπιτα με μέλι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Υπέροχη μελόπιτα με μόνο 4 υλικά για όλη την οικογένεια.
Παραδοσιακή γαλατόπιτα με ελάχιστα υλικά που έχει αγαπηθεί πολύ.
Εύκολη, γλυκιά πίτα με δαμάσκηνα και κανέλα.
ΠΗΓΗ Η πιο γρήγορη μπουγάτσα που χρειάζεται ελάχιστα υλικά και χρόνο (eisaimonadiki.gr)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου