Στην Κατάνια της Σικελίας, από όπου κατάγεται και η συνταγή, η έκφραση για το τέλειο, το εξαιρετικό, το μεγαλειώδες, αυτό που δεν χωρεί καμία επιπλέον παρέμβαση, είναι una vera Norma: μια αληθινή Νόρμα και αναφέρονται βέβαια στην ομώνυμη όπερα του Βιντσέντσο Μπελίνι, που για τους Σικελούς, και όχι μόνο, αποτελεί συνώνυμο της τελειότητας. Έτσι λοιπόν, όταν ο θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Nino Martoglio (1870-1921) δοκίμασε σε σπίτι φίλων καλλιτεχνών το πιάτο αυτό, δεν μπορούσε παρά να αναφωνήσει ότι είναι μια αληθινή Νόρμα και να γίνει ο νονός της πιο εμβληματικής συνταγής της Κατάνια. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες εκδοχές της ονοματοδοσίας, όπως ότι πήρε το όνομά της προς τιμήν της ίδιας της όπερας κ.ά. Υλικά Μερίδες: 4-6 500 γρ. πένες 750 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριους κύβους, περίπου 3 εκ. 750 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες (μα...
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου στο Παγγαίο. Η περιοχή είναι δύσβατη έχει χαμηλή βλάστηση αλλά αυτήν την ώρα είναι μεγάλη η ένταση του αέρα και υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού. Το μέτωπο εντοπίζεται στις κορυφές μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους Σερρών. Είναι ορατό και από την περιοχή των Κρηπίδων ΠΗΓΗ Φωτιά στο Παγγαίο όρος - Nownews.gr
Με πιπεριές Φλωρίνης από βάζο και ένα ποιοτικό, χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας ετοιμάζουμε μια χορταστική φριτάτα, ιδανική για brunch αλλά και για μεσημεριανό, συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας. Υλικά Μερίδες: 3 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι 30 ml ελαιόλαδο 6 αυγά ψιλοκομμένος μαϊντανός Διαδικασία Για να φτιάξουμε τη φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 - 22 εκ. και το τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά επιπλέον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου