Η Καβάλα φημίζεται για τις ομορφιές της αλλά και για τα ωραία της σύγχρονα εστιατόρια Η Καβάλα δεν έχει καμιά μακριά παράδοση γαστρονομίας – οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία έφεραν μεν την κουζίνα τους, είχανε δε να παλέψουν με πείνα και ανέχεια, δεν είχανε χρόνο για τζιριτζάντζουλες. Οι σαρδέλες, κυρίως παστές (αλίπαστα), ήταν το κολατσιό του καπνεργάτη κι όταν πήγε περίπατο ο καπνός στην Καβάλα (σαν προϊόν, παραγωγή και επεξεργασία) μαζί με τις καπναποθήκες έκλεισαν τα πιο πολλά «αλιπαστάδικα». Η εισαγωγή είναι σύντομη για να μη σας κουράζω αν είστε από άλλη πόλη, το θέμα είναι ότι κάθε φορά που βρίσκομαι στην Καβάλα τρώω φρέσκο ψάρι, με προτίμηση στο οικονομικότερο, δηλαδή τη σαρδέλα, που είναι το αγαπημένο μου φαγητό όταν ψήνεται σωστά. Έμπλεξα με καλοφαγάδες αυτή τη φορά και έφαγα κάτι παραπάνω. Υψηλής ποιότητας πιάτα στο ιστορικό «Imaret», με την υπογραφή του Στέλιου Χατζηαβραμίδη, σε μαγικό περιβάλλον, με μαγικό σέρβις: καταπληκτικό «φιλέτο φαγκρί με παντζάρι ψητό, λάδ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου