Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ

σπιτική συνταγή για κεμπάπ

Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ

θα χρειαστείτε:

     1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό

    2 κρεμμύδια τριμμένα

    7-8 κλωνιά μαιντανό

    2 κ.σ. ξύδι

    1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

    1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση

    λίγο νερό

    1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

    1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )

    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1 Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.

2 Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.

3 Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

4 Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

5 Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!

Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί, επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο, ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.

 

 

ΠΗΓΗ   Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ - Χρυσό Σκουφάκι (xrysoskoufaki.gr)




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτιά στο Παγγαίο όρος

National Geographic: Τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023