Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ
Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ
θα χρειαστείτε:
1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κ.σ. ξύδι
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
λίγο νερό
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1 Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
2 Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.
3 Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
4 Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
5 Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!
Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί, επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο, ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.
ΠΗΓΗ Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ - Χρυσό Σκουφάκι (xrysoskoufaki.gr)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου