Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο


 

Η πιο εύκολη κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο, με απίθανη γεύση και μυρωδάτα φρέσκα υλικά που θα σας τρελάνουν

Υλικά

4 κολοκυθάκια 650 γρ.

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι όχι γεμάτο

2 κρεμμύδια 150 γρ.

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

3 μέτρια αυγά

1 κουταλάκι αλάτι όχι γεμάτο

100 ml γάλα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

μισό μάτσο δυόσμο

50 γρ. γραβιέρα

120 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γρ. τυρί φέτα

1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά

 ταψί 30-32 εκ

 Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.Τα βάζουμε σ ένα στραγγιστήρι τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε 5-10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη.Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν

Πιέζουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά απ τα κολοκύθια.

Τα βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε τ αυγά,το γάλα,το λάδι,τον δυόσμο,τη γραβιέρα,τα κρεμμύδια,το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας συνεχώς.Τέλος ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Λαδώνουμε το ταψί μας με 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με την μισή φρυγανιά και το κορν φλάουερ απ τις 2 κουταλιές.

Αδειάζουμε το μείγμα μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς-κορν φλάουερ.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε!!!!

Καλή επιτυχία!!!

 

 

ΠΗΓΗ    Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο (xrysoskoufaki.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτιά στο Παγγαίο όρος

National Geographic: Τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023