Κρεατόπιτα με πράσα


 

Κρεατόπιτα με πράσα

2 ώρες & 15 ΛΕΠΤΑ

8-10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΜΕΤΡΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Φύλλο Κρούστας για Πίτες

450γρ.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία  φύλλο κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη, 450γρ

500 γρ. αρνίσιος κιμάς

το συκώτι και τα γλυκάδια από 1 συκωταριά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουταλιές βούτυρο

3 πράσα ψιλοκομμένα

3 αυγά χτυπημένα

½ φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο

λίγος δυόσμος

300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

λάδι ή βούτυρο για το άλειμμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για τη γέμιση

Ζεματίζετε το συκώτι και τα γλυκάδια της συκωταριάς και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και τα σοτάρετε με το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο, το συκώτι, τα γλυκάδια και τον κιμά. Ανακατεύετε πολύ καλά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα πράσα. Ολοκληρώνετε το σοτάρισμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τα αυγά, τον άνηθο και το δυόσμο. Τέλος προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά.

Για τη σύνθεση

Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα ταψί και στρώνετε 7 φύλλα κρούστας (τα αλείφετε ενδιαμέσα με λάδι ή βούτυρο). Απλώνετε τη γέμιση και από πάνω σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα.

Ψήνετε για 1 ώρα στους 180° –200°C.

 

 

ΠΗΓΗ      Κρεατόπιτα με πράσα - Χρυσή Ζύμη (xrisizimi.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτιά στο Παγγαίο όρος

National Geographic: Τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023