Ημέρα της κολοκύθας σήμερα. Σούπα βελουτέ και πίτα αλμυρή
ΥΛΙΚΑ
Σούπα βελουτέ
800 γρ. Κολοκύθα
Μια πατάτα
Ένα πράσο
Ένα κρεμμύδι
Δύο κύβους λαχανικών
Τρεις κ.σ.λαδι
Πιπερι
600 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι. Τα τσιγαριζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το νερό και του κύβους.
Βράζουμε για 15 – 20 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει πολτοποιουμε με το ραβδομπλέντερ . Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε.
Πίτα αλμυρή
Δύο κιλά κολοκύθα σε μικρά κομμάτια
Δύο κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια
Μισό ματσάκι άνηθο
Φέτα 400 γρ
Τρία αυγά
Πιπερι
Ένα πακέτο φύλλα για πίτα κιχί
Μισό φλ. Ρύζι
Λάδι για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα μαλακωνουμε την κολοκύθα με τα κρεμμύδια. Προσθέτω τον άνηθο το τυρί, τα αυγά και λίγο πιπέρι. Προσθέτω το ρύζι.
Στρώνω τρία φύλλα στο κάτω μέρος τη γέμιση στο μέσο. Αφού έχει κρυώσει πρώτα. Από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσω σε κομμάτια.
Ψήσιμο 20 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο 200 και 20 λεπτά στον αέρα στους 180.
Η Συνταγή είναι από Argy Abazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΠΗΓΗ Ημέρα της κολοκύθας σήμερα. Σούπα βελουτέ και πίτα αλμυρή (xrysessyntages.gr)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου